Mihai Abagief

Licentiat in Psihologie, si-a inceput itinerariul in filosofia orientala & practica meditatiei de mai bine de 15 de ani. In 2006 s-a conectat formal cu Buddhismul Theravada, fiind atras in mod special de abordarea practicii meditatiei Vipassana conform traditiei lui Ajahn Chah si-a calugarilor ce i-au urmat acestuia.

In 2007-2008 a petrecut o perioada extinsa de timp la Manastirea Buddhista Cittaviveka din Marea Britanie, unde a parcurs primul pas catre a deveni calugar Buddist, preluand roba si preceptele de Anagarika (primul stadiu de noviciat).

La intoarcerea in Romania a devenit unul dintre unul dintre facilitatorii/organizatorii principali ai Asociatiei Buddhiste Theravada Romania (www.dhamma.ro), unde organizeaza activitati de promovare a Buddhismului ca filosofie, dar mai ales ca baza a practicii meditatiei: seminarii de introducere cu calugari Buddhisti, grup periodic de meditatie, seminarii introductive in meditatie, traduceri de materiale, s.a.

Participa periodic la retrageri de meditatie de lunga durata organizate de calugari din traditia Theravada. Printre profesorii lui preferati se numara Ajahn Sumedho, Ajahn Amaro, Ajahn Anan si Ajahn Kalyano. Are o legatura apropiata cu mai multi calugari din traditia Theravada cu scopul de a pastra linia activitatilor organizate in Bucuresti intr-o abordare autentica si apropiata de traditia Buddhista monastica.

A dezvoltat un interes aparte pentru aspectele practice ale meditatiei si-a experintelor directe obtinute din aceasta, reusind sa explice intr-un limbaj non-dogmatic, accesibil si usor de asimilat pentru orice nivel de practicant, aspectele diverselor etape ale cultivarii meditatiei.

Evenimente

Event Name Data inceperii
Introducere in meditatia Vipassana-Anapanasati sâmbãtã, 11 februarie 2017