Ca multe dintre casele frumoase ale micului Paris, casa din strada Lunei a fost construita in perioada interbelica. Epoca cu rezonante magice, care povesteste despre bunastare, fericire, evolutie… A fost darul de nunta al unui tata pentru fiica sa. O casa constuita cu dragoste, pentru dragoste, cu atentie la detalii si respect pentru frumos. Supravietuieste miraculos perioadei tulburi de nationalizari si confiscari si este vanduta de fiica si sotul ei cand acestia pleaca definitiv din tara la inceputul anilor 70.

Cel care o cumpara, un demnitar al acelor ani, ii recunoaste valoarea, ii respecta frumusetea si ii continua povestea … pana se stinge din viata, la trecerea in noul mileniu.

Atunci are loc o intalnire providentiala intre noul proprietar si casa, care intre timp “imbatranise”. Initial i-a atras atentia poarta. O intrare frumoasa, cu arcada, si usi mari si inalte din fier forjat. Era parca intrarea catre o alta lume. Cu ochii mintii, noul proprietar al casei vede dincolo de peretii afumati si “ridurile” din tencuiala o noua poveste pentru acel spatiu care transmite o energie aparte. Cumparata pentru frumusetea ei, casa este reconditionata cu drag, avand in vedere pastrarea caracteristicilor initiale. A fost o perioada de “restaurare” si “renastere”. S-au transformat impreuna si la final a stiut ca acea casa avea sa insemne mai mult decat un simplu spatiu de locuit.

La sfarsitul anului 2014, casa din Lunei nr. 5 devine Mind Evolution Society. Din dorinta de a crea un loc special pentru o comunitate de oameni interesati de spiritualitate, dezvoltare personala, de cei care cred ca exista mai mult decat pot vedea cu ochii si intelege cu mintea, casa a devenit un centru care gazduieste conferinte, seminarii, cursuri de coaching, yoga si meditatie. Noul spatiu se doreste a fi un loc de intalnire al celor care au o atitudine deschisa pentru cunoastere, autocunoastere, stiinte de granita, terapii alternative si dezvoltare umana. Este un loc cald, unde oamenii se intalnesc, se aseaza si discuta deasupra unor cesti aburinde de ceai – din partea casei.

Pe usa de la intrare scrie: All are welcome in this place

 

SALI:

Happiness (mansarda) – maximum 40 persoane

Dream (parter) – maximum 20 persoane

Oferta pentru inchirierea salilor poate fi vazuta aici