Ai tot ce iti trebuie. Doar ca inca nu stii asta.

Ai tot ce iti trebuie. Doar ca inca nu stii asta.

Tot ce iti trebuie – il ai deja – Ce afirmatie frumoasa pentru viata. Poate ca unii nu vor fi de acord, dar pentru o secunda, gandeste-te la viata ta. Gandeste-te la ceea ce ai deja: ai un adapost, suficienta mancare, o familie, prieteni, un loc de munca. Nu este asta suficient? Ii ai pe cei dragi tie, si, in majoritatea timpului te simti confortabil.

Ar fi mult mai usor daca toti am simti acelasi lucru, dar in majoritatea timpului suntem dezamagiti. Cu totii vrem mai mult, mai multa iubire, mai multi bani, sa cunoastem cat mai multe. Uitam sa consideram ca ceea ce avem deja este suficient. Vrei mai mult, dar cand accepti ceea ce ai si vezi ca este tot ce ai nevoie, o sa te schimbi, dorinta se va tranforma in sraduinta.

Dar cum putem sa ajungem la asta?

  1. Apreciaza mai mult.

Doar apreciaza mai mult oamenii si lucrurile care fac parte din viata ta. Ei pot fi tot ceea ce tu ai nevoie. Dezvolta acest obicei de apreciere deoarece dorinta clara de a avea mai mult si mai mult iti poate ruina viata si poate rani persoanele pe care le iubesti.

  1. Respecta mai mult

Acest lucru merge mana-n mana cu aprecierea. Cand apreciezi pe cineva sau ceva, invata sa-l respecti in acelasi timp. Nu ai nevoie sa te inclini in fata oricarei persoane pe care ai intalnit-o, poti gasi un mod mai potrivit pentru a-ti exprima respectul si iti poti remedia actiunile pe mai departe. Viata este ca un boomerang: daca respecti, vei fi respectat. Aceasta calitate iti poate deschide foarte multe oportunitati.

  1. Ajuta-i pe ceilalti

Cel mai important tel pe care il ai in viata este sa ii ajuti pe ceilalti. Nu traim in viata asta singuri. Nu suntem centrul Pamantului. Este egoism daca te gandesti doar la tine in majoritatea timpului. Fa cateva lucruri mici pentru oamenii la care tii sau pentru colegii de munca. Acestia vor prospera si va vor tranfera acea energie pozitiva cu respect si apreciere. Nu este intotdeauna asa, dar la final, te vei simti bine pentru ca ai ajutat pe cineva si ai incercat sa schimbi ceva in viata ta.

Adopta aceste ritualiri si traieste cu ele  –  trezeste-te in fiecare dimineata cu apreciere si spune multumesc pentru ceea ce ai in viata. Scrie un paragraf in propriul jurnal cu multumire si respecta oamenii pe care ii intalnesti. Cand incepi noi sarcini sau activitati, gandeste-te ca este mare lucru ca ceea ce faci sa-i ajute pe ceilalti. Arata respect cand iti termini actiunile, arata respect si exprima-ti multumirea fata de oamenii din mediul inconjurator.

Traieste in concordata cu aceste ritualuri si vei vedea ca ai tot ceea ce ai nevoie. Dupa ce vei realiza asta, rezultatul va fi ca vei progresa mult mai mult in viata decat te-ai fi asteptat.

Sursa aici.