10 Sfaturi de succes de la Oprah Winfrey

10 Sfaturi de succes de la Oprah Winfrey

Oprah Winfrey a avut succes si popularitate inca de la inceput, fiind o sursa de inspiratie pentru oamenii din America si peste tot in lume.

Astazi impartasim cu tine aceste sfaturi uimitoare de succes de la Oprah Winfrey, una dintre cele mai inspirationale femei din lume.

 

  1. Tinteste catre excelenta

”Alegerea de a fi excelent incepe cu alinierea gandurilor si a cuvintelor cu intentia de a cere mai mult de la tine.” – Oprah Winfrey

Oprah spune ca, pentru a fi cu adevarat de succes, ai nevoie sa te provoci sa obtii cele mai bune rezultate in orice moment. Ai nevoie ca obiectivul tau sa fie excelenta si sa te concentrezi pe a face totul cat mai bine.

 

  1. Invata din esecuri

”Nu cred in esec. Nu este esec daca te-ai bucurat pe parcurs.” – Oprah Winfrey

O diferenta majora intre persoanele de succes si cele care duc o viata obisnuita este pur si simplu acest lucru: oamenii de succes invata din esecurile lor, in timp ce oamenii fara succes insista asupra esecurilor lor si le folosesc ca scuza pentru ca au renuntat.

Dupa cum spune Oprah, un truc este sa te bucuri de drumul spre atingerea obiectivelor, indiferent de rezultat. Atat succesul, cat si esecul sunt profesori buni, amandoi te fac o persoana mai buna.

 

  1. Succesul nu este un obiectiv

”Ceea ce stiu sigur este ca, daca doresti sa ai succes, nu poti face din acesta un obiectiv. Cheia nu este sa iti faci griji referitor la a fi de succes, ci sa lucrezi pentru a face o diferenta, iar succesul va urma in mod natural. ”- Oprah Winfrey

Ceea ce spune Oprah este ca succesul in sine nu este intr-adevar un obiectiv bun. Vei sfarsi prin a face practic nimic daca toata concentrarea si energia iti sunt folosite pentru a deveni o persoana de succes.

Concentrarea si energia trebuie sa fie dedicate sarcinilor pe care le efectuezi. La fel ca Oprah, ai nevoie de a face o incercare onesta, de a fi cel mai bun si de a excela in domeniul tau de activitate.

 

  1. Marele secret

”Marele secret in viata este ca acesta nu exista. Oricare ar fi obiectivul tau, poti ajunge acolo, daca esti dispus sa muncesti pentru el.” –  Oprah Winfrey

Cei mai multi dintre noi nu doresc sa investeasca timp, munca grea si sa se dedice atingerii obiectivelor. Si-ar dori mai degraba ca lucrurile sa cada magic, fara nici un efort din partea lor. Dar, intr-adevar, nu exista nici o scurtatura spre succes; este pur si simplu o chestiune grea de munca, dedicare si concentrare.

 

  1. Trebuie sa fim pregatiti sa beneficiem de noroc

” Simt ca norocul este un amestec dintre pregatire si oportunitate” – Oprah Winfrey

Aceasta este probabil cea mai buna definitie a norocului. Nu este intotdeauna o coincidenta sau noroc asa cum credem in mod obisnuit. Oamenii care par norocosi sunt doar mult mai pregatiti decat ceilalti. Ei sunt capabili sa ia aceste oportunitati si chiar sa se foloseasca de anumite sanse. In comparatie, cei care nu sunt pregatiti vor fi pur si simplu in imposibilitatea de a recunoaste aceleasi sanse.

 

  1. Gaseste ceea ce iti place sa faci

”Am ajuns sa cred ca fiecare dintre noi are o chemare personala care este la fel de unica precum o amprenta – si ca cel mai bun mod de a reusi este de a descoperi ceea ce iti place, apoi de a gasi o modalitate de a le o oferi altora, si sa permiti energiei universului sa te conduca.” – Oprah Winfrey

Potrivit lui Oprah, unul dintre cele mai bune moduri de a avea succes de durata in viata este de a identifica ceea ce intr-adevar iti place sa faci cel mai mult si de a vedea daca acest lucru le poate fi de folos celorlalti.

Cei care sunt cu adevarat de succes sunt condusi de adevarata lor chemare, iar ei au descoperit scopul vietii lor si si-au dat seama ca ceea ce ii conduce intr-adevar este inspiratia  in actiunile lor, zi dupa zi.

 

  1. Ai lucra pentru asta pe gratis?

”Stii ca esti pe drumul catre succes daca iti faci treaba, si nu te astepti sa fii platit.” – Oprah Winfrey

Este ceva ce faci cu atat de multa dragoste, incat nu te-ar deranja daca nu ai fi platit pentru a face acest lucru. Aceasta este una dintre cele mai comune trasaturi ale oamenilor de succes, ei continua sa faca doar ceea ce le place, iar succesul, banii si faima urmeaza pe parcurs.

Este de remarcat faptul ca cei mai multi dintre noi lucram, ne platim facturile, si in mod natural ajungem sa facem asta pentru tot restul vietii. Pentru a transforma viata de la una obisnuita la una extraordinara, ai nevoie sa descoperi ceva care vine natural, te face fericit si nu te va plictisi sau obosi niciodata.

 

  1. Pasiunea iti ofera energie

”Pasiunea este energie. Simte puterea pe care o primesti atunci cand te concentrezi pe ceea ce te face fericit”  – Oprah Winfrey

Pasiunea vine in mod natural la cei mai multi dintre noi atunci cand lucram la ce ne place sa facem. Aceasta pasiune este energie, si este e o resursa nelimitata. Trebuie sa inveti sa iti folosesti aceasta energie pentru a te face mai puternic si pentru a te propulsa la nivelul urmator.

 

  1. Trebuie sa muncesti din greu

”Ceea ce stiu este, este ca, daca faci munca pe care o iubesti si aceasta iti ofera satisfactie, restul vor veni de la sine.” – Oprah Winfrey

In viata nu exista scurtaturi, iar munca grea este singurul mod sigur de a ajunge o persoana de succes si de iti realiza visele.

Daca vrei sa fii un scriitor, trebuie sa scrii in fiecare zi. Daca vrei sa fii un muzician, trebuie sa compui si sa muncesti in fiecare zi. Daca vrei sa obtii o promovare, trebuie sa oferi munca de exceptie – este chiar atat de simplu!

 

  1. Nu te subevalua

”Cand subevaluezi ceea ce faci, lumea va subevalua cine esti.” – Oprah Winfrey

Trebuie sa fii convins si sa simti cu adevarat ce valoare ai si doar atunci puteti convinge si pe altii sa aprecieze munca si sa plateasca ceea ce meriti.

Sursa aici.