Alege să te bucuri de fiecare început de zi!

Alege să te bucuri de fiecare început de zi!

 

Dimineţile sunt partea magică din întreaga zi.

Unii dintre noi se trezesc cu chef de viaţă şi îmbrăţişează dimineţile, dar alţii preferă să mai tragă de timp, sau să amâne ceasul ce le dă trezirea, din 5 în 5 minute.

Pentru majoritatea dintre noi dimineţile sunt pe fugă, cu multe gânduri, o listă întreagă de lucruri pe care le avem de facut, mâncat şi îmbrăcat în grabă.

Ține de noi să alegem să ne bucurăm de energia şi magia dimineţilor şi să avem grijă de felul în care începem ziua căci aşa o vom continua.

 

Sunt câteva lucruri pe care le poţi face pentru un început de zi grozav.

 1. Orice dimineaţă începe cu seara de dinainte. Foloseşte înţelept timpul de seară şi pregăteşte-ţi lista cu lucrurile pe care le ai de făcut, hainele şi masa pentru a doua zi. Aşa o să scapi de multe griji care doar te încarcă. Cu puţină eficiență, salvezi timp şi o să poţi să te concentrezi pe alte lucruri mai importante.
 2. Când te trezeşti de dimineaţă respiră adânc de câteva ori şi gândeşte-te la toate lucrurile pozitive din viaţa ta. Listează-le în minte şi fii recunoscător pentru fiecare lucru în parte. Ia acest timp pentru a te conecta la ceea ce este şi se întâmplă în viaţa ta şi bucură-te de tot.
  Cu siguranţă o să te ajute mai mult să te uiţi din această perspectivă la lucruri, în loc să te gandesti la ceea ce îţi lipseşte.
 3. Încearcă o meditaţie scurtă, 5-10 minute. Respiri adânc, te concentrezi pe respiraţie şi o laşi să se simtă în tot corpul. Dacă eşti începător, sunt multe aplicaţii pe care le poţi folosi şi care te pot ghida, cum ar fi Headspace.
  Meditaţia te va ajuta să creezi un câmp de linişte în jurul tău, să îţi distragă atenţia de la multitudinea de gânduri şi te curăță de energia apăsătoare.
  Fii deschis şi primeşte toată energia pozitivă pe care Universul o aduce în calea ta!
 4. Acorda-ti câteva momente să fii prezent. Conectează-te cu tot ce este în jurul tău sau în tine. Foloseşte-ţi pentru câteva momente toate simţurile: aruncă o privire în jurul tău, ascultă cu atenţie toate zgomotele/sunetele din preajmă, simte atingerea picioarelor tale pe podea şi concentreză-te pe ceea te simţi.
  Atenţia stimulează conştientizarea modului în care interpretezi şi reacţionezi la ceea ce se întâmplă în mintea ta. În schimb, ea trebuie antrenată.
 5. Citeşte ceva inspirational. Chiar dacă e vorba de câteva cuvinte, sau poate un paragraf sau poate doar o sintagmă, te va face sa gandesti pozitiv şi îţi va da o energie constructivă pentru întreaga zi.
 6. Setează-ţi intenţia pentru această zi. O să îţi ofere claritate şi o să îţi fie mai uşor să ai o imagine de ansamblu asupra a ceea ce îţi doreşti de la ziua aceasta. Înainte de orice, aliniază-ţi mintea, spiritul şi inima cu intenţia setată pentru a o simţi. Intenţia nu este un obiectiv, ea este ceva ce vrei să se alinieze cu viaţa ta. Intenţia poate fi să inveti ceva nou, sau să te simţi într-un anume fel, să te bucuri de fiecare clipă, sau să fii prezent. 

Setarea intenţiei o să îţi alinieze mintea şi sufletul.
O dimineaţă calmă şi relaxantă va face diferenţa pentru întreaga experienţă de peste zi. Ritualul de dimineaţă, indiferent că alegi să fie acesta sau altul, este un mod de a construi ceva bun în viaţa ta, astfel încât să nu uiţi ce este important.