Curs de Practica Linistii Interioare

Un cunoscut maestru chinez spunea odata: "Linistea este poarta catre Adevar". Acelasi enunt (sau unul similar) il regasim in toate marile traditii spirituale ale lumii. Linistea interioara este esenta practicii meditative si a oricarei metode alchimice autentice, o cerinta de baza din care toate celelalte deriva. Aceasta este tema "calatoriei" noastre,

Inceput

29 iunie 2015 - 19:00

Sfarsit

30 iunie 2015 - 22:00

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

Conscious Living

Un cunoscut maestru chinez spunea odata: „Linistea este poarta catre Adevar”. Acelasi enunt (sau unul similar) il regasim in toate marile traditii spirituale ale lumii. Linistea interioara este esenta practicii meditative si a oricarei metode alchimice autentice, o cerinta de baza din care toate celelalte deriva. Aceasta este tema „calatoriei” noastre, teoretice si practice prin cateva dintre traditiile spirituale ale lumii, avand ca punct de pornire Calea Chineza (ZHONG DAO).

Indiferent de Calea abordată şi chiar de nivelul atins, există o constantă fără de care eficienţa practicii este considerabil diminuată: Liniştea Interioară.

O adevărată practică internă are intotdeauna ca element esenţial Liniştea Interioară. Aceasta este o metodă fundamentală şi totodată un deziderat esenţial în toate tradiţiile spirituale majore ale lumii cum ar fi: isihasmul, tradiţia sufi, ZEN-ul, alchimia internă daoistă, YOGA, TANTRA – fie ea hindusă (de ex. învăţătura şcolilor sivaite nondualiste din Kashmir, cunoscute sub numele generic de TRIKA) sau buddhistă (de ex. „Căile fără formă” – MAHAMUDRA sau DZOGCHEN) etc.

Acest curs îşi propune ca, folosind ca elemente conceptuale şi terminologice principale pe cele aparţinând „Căii chineze” (ZHONG DAO) şi anume cele ţinând de etapa de „Punere a Fundaţiei” (ZHU JI) din Alchimia Internă (NEIDAN) să studieze în paralel Practica Liniştii aşa cum apare ea şi în alte tradiţii spirituale majore ale lumii, oferind totodată o sumă de metode practice extrase din mai multe din aceste tradiţii, arătând similarităţi evidente între ele şi demonstrând astfel caracterul universal al acestei „clase” de metode.

Elemente importante din tematica studiată:

– structura fiinţei umane în diverse tradiţii spirituale majore ale lumii, cu evidenţierea similarităţilor evidente

– structura Universului în mai multe dintre aceste tradiţii, la fel, cu evidenţierea similarităţilor evidente între ele

– structura esenţială a căutării interioare şi direcţiile ei majore (mistică, magică, alchimică)

– etapele majore ale Căii spirituale, oricare ar fi ea

– utilitatea Practicii Liniştii şi universalitatea răspândirii ei în aceste tradiţii spirituale

– aplicaţii practice ale unor legi esenţiale ale manifestării (cum ar fi de ex. „Legea lui 3”)

– diferite metode meditative simple (înrudite) de Practică a Liniştii din aceste tradiţii spirituale

In funcţie de întrebările şi discuţiile survenite, de experienţă anterioară a participanţilor şi interesele lor spirituale, există posibilitatea unor extensii (eventual chiar ulterioare) a problematicii cursului.

Testimoniale:

„Liniştea este elementul esenţial al oricărei practici spirituale, din orice tradiţie.”

„După ce am parcurs acest curs, privesc Practica Liniştii ca pe un fel de igienă a minţii şi a fiinţei mele în general. Este o lecţie de viaţă pe care am asimilat-o pe durata cursului. 

Cu toate că pentru mine au fost lucruri destul de noi, le-am înţeles cu uşurinţă. 

Mulţumesc lui Mihai pentru felul în care ne-a îmbogăţit pe durata acestui curs !”

„Înainte să particip la acest curs am crezut despre mine că sunt o persoană profundă şi că am destule cunoştinţe despre spiritualitate. Acum îmi dau seama că abia am deschis uşa bibliotecii şi acum caut întrerupătorul pentru a face lumină şi a mă apuca de studiat.”

„Acest curs este un punct bun de plecare pentru propia căutare, un compendium al principalelor sisteme spirituale existente. Este util atât pentru cei care caută deja şi au un drum pe care merg, cât şi pentru cei care încă nu caută pentru că nu ştiu de unde să înceapă. 

Fiinţa umană, chiar dacă recunoaşte sau nu, are adânc înscrisă în ea căutarea şi nevoia de Dumnezeu. Omul poate trăi fără a găsi răspunsul, dar nu poate trăi fără a căuta. 

Dacă aş compara căutarea interioară cu explorarea Pământului, acest curs oferă o hartă, o busolă şi câteva direcţii. După curs, mai departe, rămâne munca fiecăruia să ajungă acolo unde vrea.”

„Informaţiile pe care ni le-a furnizat Mihai au fost cu totul noi pt mine şi cel mai probabil n-aş fi reuşit să cumulez atâtea informaţii citind cărţi decât în câteva zeci de ani.”

„Mihai are experienţa suficientă şi acum îndrăzneala de a te conduce natural în descoperirea / redescoperirea micilor secrete ascunse sub sintagma de Practică a Liniştii sau meditaţie.”


Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

Mai multe detalii

Telefon

0748736939 - Elvis

Email

contact@mindevolutionsociety.ro

Cursul se va desfasura pe parcursul a 3 module:
- 29, 30 iunie – intre orele 19.00 - 22.00
- 6, 7 iulie - intre orele 19.00 - 22.00
-13, 14 iulie - intre orele 19.00 - 22.00