Qi Gong

Qi Gong este un sistem de îngrijire a sănătăţii care integrează exerciţii fizice blânde şi elegante, tehnici de respiraţie şi diferite forme de concentrare şi utilizare a atenţiei. Exerciţiile de Qi Gong sunt practicate de peste 2500 de ani în China pentru recuperarea şi refacerea corpului. Orice practicant din lumea

Speakers

Inceput

2 decembrie 2015 - 19:00

Sfarsit

2 decembrie 2015 - 21:00

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

Mind Spa

Qi Gong este un sistem de îngrijire a sănătăţii care integrează exerciţii fizice blânde şi elegante, tehnici de respiraţie şi diferite forme de concentrare şi utilizare a atenţiei.

Exerciţiile de Qi Gong sunt practicate de peste 2500 de ani în China pentru recuperarea şi refacerea corpului. Orice practicant din lumea de astăzi poate să obţină repede următoarele beneficii:

– creşterea vitalităţii şi a sănătăţii

– tonifierea muşchilor şi remodelarea corporală

– slăbit, acolo unde este cazul,

– creşterea flexibilităţilor şi întărirea ligamentelor şi a oaselor.

– creşterea puterii de concentrare, plus o minte liniştită şi clară.

– creşterea echilibrului emoţional

 

Cum se exersează Qi Gong?

Majoritatea exerciţiilor se fac în picioare. Va recomandam să purtati nişte haine confortabile, iar încălţămintea să fie cu talpă plata. Recomandam să folosiţi pantofi de tip sport sau şosete groase.

Cele 3 aspecte ale mişcărilor pe care le vom face:

– corpul nu este forţat niciodată. Chiar dacă pe alocuri vom încorda muşchii, efortul se face intotdeauna până la 80% din capacitatea maximă.

– mişcările sunt blânde şi curgătoare.

– respiraţia curge natural şi în acord cu miscarile: când ne ghemuim, expirăm, când deschidem braţele, inspirăm.

 

Cine poate exersa Qi Gong?

Oricine. Aceste exerciţii sunt construite pentru persoanele care au stat mult timp la pat ca urmare a unor boli grave. Sunt practicate de oricine doreşte să-şi crească abilităţile în artele marţiale. Practica Qi Gong este potrivită pentru orice persoana care stă la job 10 ore şi pentru sportivi ori dansatori.

 

Ce fel de Qi Gong practicăm?

Setul de exerciţii pe care îl facem se practică la mănăstirea Shaolin, de mai mult de 600 de ani. A fost păstrat neschimbat doar pentru că şi-a dovedit eficienta. Se numeşte Yi Jin Jing şi se traduce prin: “transformarea oaselor şi tendoanelor”.

 

Ce obţinem prin practica Qi Gong:

Primul rezultat care apare chiar în primele 30 de minute de practică este o stare de linişte şi seninătate. În acest caz, vorbim de linştea şi seninatatea unei feline, capabilă să reacţioneze instantaneu la o schimbare în jurul ei. Tehnicile de respiraţie pe care le folosim ajută la accentuarea unui sentiment de prezenţa şi centrare. În plus, elimina anxietatea şi reduc stresul, iar somnul devine foarte odihnitor.

În timp, corpul devine perfect sănătos, frumos şi rezistent. Mintea devine calmă, clară şi are o putere mare de concentrare. Emoţiile sunt vii, sănătoase şi susţin corpul şi mintea.

 

Se învaţă greu Qi Gong?

Mişcările sunt simple şi chiar dacă exersăm la sala 90 de minute, puteti să alegeti 2 -3 exerciţii pe care să le faceti acasă în 10-15 minute.

 

Intalnirile au loc in fiecare miercuri.

 

Pret:

30 ron

Locurile sunt limitate.


Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

 

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro