Respiratia Pneuma

Orice proces de transformare interioara implica - pe langa autoanaliza permanenta, pe langa stradania de a cultiva starea de prezenta - si experimentarea starilor de constienta amplificata. Aceste stari nu necesita un mediator, asa cum adesea cred oamenii sau cum li se spune, nu necesita un reprezentant al vreunuia dintre

Inceput

5 iulie 2017 - 19:00

Sfarsit

5 iulie 2017 - 22:30

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

Explore

Orice proces de transformare interioara implica – pe langa autoanaliza permanenta, pe langa stradania de a cultiva starea de prezenta – si experimentarea starilor de constienta amplificata. Aceste stari nu necesita un mediator, asa cum adesea cred oamenii sau cum li se spune, nu necesita un reprezentant al vreunuia dintre fundamentalismele religioase, nu presupune o structura formala, ci intentia fiecaruia dintre noi de a intra in relatie personala cu universul si cu spatiul sacru.

Mentionam indemnul lui Jung de a deveni tot mai constienti cu fiecare clipa pe care o adaugam vietii noastre. „Daca venim inconstienti pe lume, nu trebuie sa si plecam la fel…”, ne prevenea el, insistand asupra faptului ca nimeni nu poate face in locul nostru aceasta munca pe care nu ezit sa o numesc sacra, indeosebi pentru faptul ca ne conecteaza, inevitabil, la esenta divina din noi insine. Divinitatea nu este ceva de invatat, nu este ceva de primit din afara, nu este ceva destinat unor oameni „speciali”, este ceva de experimentat pentru ca exista in interiorul nostru, este ceva de recuperat, este drumul spre Casa! Si, ca orice drum, presupune o geografie anume si o harta de parcurs. Pe acest drum ne confruntam cu obstacole, pericole si adesea experimentam salturi spectaculoase care ne ofera mari revelatii despre cine suntem, cum suntem, unde ne situam pe marele drum al intoarcerii Acasa.

 

Nu este vorba despre lucruri exterioare noua, desi, adesea, vom primi o perspectiva adecvata si despre ele, este despre obstacolele si pericolele interioare, neconstientizate inca sau insuficient intelese, la aspecte ale umbrei care trebuie transformate sau, pur si simplu, eliminate. Putem avea revelatia tuturor acestor aspecte in starile amplificate de constienta, putem sa ne observam mintea, dinamica ei, putem vedea cu claritate cand actiunile, emotiile, gandurile noastre sunt contaminate de ego si cum ne indeparteaza acest ego de esenta noastra divina si ne deturneaza de parcursul de viata prin care devenim noi insine.

Tehnica prin care va propunem conectarea la spirit este insasi respiratia spiritului. Juan Ruiz Naupari, maestrul Laviniei Barlogeanu, are obiceiul sa spuna ca spiritul e respirabil, ca Dumnezeu este respirabil pentru ca este Lumina, iar Lumina se dizolva realmente in particule care se inhaleaza si impregneaza corpul nostru, acest veritabil laborator alchimic al procesului de transformare. Cand respiram Lumina, devenim un veritabil atanor, un cuptor alchimic, in flacarile caruia vedem cu claritate care este zona contaminata din noi insine si ce trebuie sa ardem pana la capat sau ce trebuie sa pastram cu sfintenie, pentru ca este nici mai mult, nici mai putin, decat prezenta lui Dumnezeu, sinea noastra divina. Respiratia Pneuma nu are scop terapeutic, prin urmare nu este o oferta de terapie ceea ce va propunem, ci o modalitate de a vedea in interior, o cale de conectare cu lumea spirituala si subtila, o maniera de transformare personala.

 

In acest scop, vom experimenta starile amplificate de constienta pornind de la anumite teme, timp de 3 saptamani, dupa cum urmeaza:Experimentarea Umbrei, sau a lumii de jos, cum o numesc samanii, care au realizat deja cartografii foarte precise ale calatoriilor interioare

  • Experimentarea instinctului pe care ne putem baza in transformarea noastra interioara, sau, cum i se spune in samanism, a animalului de putere
  • Experimentarea relatiilor noastre de aici si acum in alta forma decat cea pe care o traim in cotidian sau calatoria in lumea de mijloc samanica
  • Experimentarea propriu zisa a spiritului, sau calatoria in lumea de sus, intalnirea cu acele forte interioare pe care unii au obiceiul sa le numeasca ghizi, maestri, etc.
  • Experimentarea calatoriei de recuperare a sufletului si a intregirii
  • Experimentarea lucrului cu Mama Divina, arhetipul care are cea mai mare putere atunci cand este vorba de a primi hrana, protectie, iubire sau, dimpotriva, cand este necesara eliminarea marilor noastre obstacole interioare, a „pradatorilor” din noi insine, cand e nevoie sa ne eliberam de schemele de autosabotare pe care le practicam cu obstinatie.

Pe aceia dintre dumneavoastra care sunteti, eventual, intrigati de termenul de samanism, va spunem doar ca orice lucru samanic presupune o stare amplificata de constienta, obtinuta prin diferite metode, prin diferite tipuri de antrenament psihic sau, cel mai adesea, prin folosirea plantelor sacre. Noi vom experimenta o stare similara, vom calatori in aceleasi zone psihice, dar folosindu-ne propria respiratie si bucurandu-ne de darul lui Dumnezeu, Lumina, pe care o vom inhala si o vom transforma in vehicul de acces la o noua viziune despre lume, despre realitate, despre noi insine, despre Spirit si Suflet, despre Ego- falsa identitate – si Sine – adevarata noastra esenta.

Orice intrebare legata de acest eveniment o puteti pune la adresa lavinia.barlogeanu@gmail.com sau la telefon 0722 238 634.

 

Program:
– miercuri, 21 iunie
– vineri, 30 iunie
– miercuri, 5 iulie

Urmatoarele 3 intalniri vor avea loc in septembrie

Pret: 150 ron/intalnire

Locurile sunt limitate.

 

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro