10 caracteristici ale constiintei

10 caracteristici ale constiintei

Multe curente filozofice si religioase, dar si personalitati celebre din aceste domenii au incercat sa defineasca Constiinta, insa nici una dintre definitiile existente pana la aceasta ora nu pare sa cuprinda intreg sensul si caracteristicile acesteia.

Pot fi, insa enumerate caracteristici ale Constiintei care ne ajuta sa intelegem mai bine acest termen atat de vast, abstract si greu de definit.

Constiinta …

  1. …este un camp energetic cu dimensiune si potential infinit, invizibil si fara forma, care se afla la baza a tot ce exista si care nu se modifica in functie de timp, spatiu sau loc. Este un camp energetic de sine statator, care cuprinde tot si este omniprezent.
  1. …cuprinde tot ceea ce exista, mai presus de orice limitare, dimensiune sau timp si inregistreaza toate evenimentele si miscarile care au loc, chiar si pe cele care par a fi putin importante, cum ar fi un simplu gand.
  1. …permite inregistrarea tuturor evenimentelor care au loc in timp si spatiu, aceste evenimente putand fi accesate in orice moment tocmai datorita calitatilor specifice ale campului energetic al Constiintei.
  1. …reprezinta capacitatea fiintelor umane de a sti sau de a avea o experienta, de a percepe sau a fi atenti si este esenta capacitatii de a fi constienti.
  1. …este campul de potential si putere infinita din care universul manifestat ia nastere, ca o creatie continua si un proces in desfasurare.
  1. …reprezinta un camp unitar, in cadrul caruia sunt mai multe niveluri de vibratii energetice, care apar sub forma universului observabil. La fel ca si in planul material, cu cat vibratia energetica este mai mare cu atat puterea este mai mare.
  1. …este campul vibrational energetic universal, atotcuprinzator si omniprezent, fiind deci atotstiutor si atotputernic. Prezenta campului de constiinta este cunoscuta de toate fiintele simtitioare ca fiind capacitatea subiectiva de a fi constienti de ceea ce exista, reprezentand realitatea subiectiva primordiala a oricarei experiente umane.
  1. …la fel ca si o oglinda, reflecta in mod impersonal ceea ce exista. In acelasi timp, Constiinta ofera contextul din care ceea ce este potential trece de la a fi fara forma la a se manifesta in forma.
  1. …este parte componenta a vietii insasi si nu poate fi distrusa, fiind posibil numai ca aceasta sa isi schimbe forma trecand de la un nivel de vibratie la altul.
  1. …este tot ceea ce exista si cuprinde diferite niveluri de vibratii energetice. A fost creata o scara logaritmica a Constiintei umane, cu valori cuprinse intre 1 si 1000, unde 1 reprezinta existenta vietii in sine, iar 1000 fiind cel mai inalt nivel de constiinta care a fost atins de o fiinta umana pana in prezent. Intre aceste doua valori sunt reprezentate toate nivelurile de vibratie energetica ale constiintei umane.

 

Niveluri de Constiinta

 

Nivel Scara Emotia Procesul Perspectiva asupra vietii
PUTERE Iluminare 700 – 1000 Inefabilitate Constiinta pura Exista / Existenta
Pace 600 Beatitudine / Extaz Iluminare Perfecta
Bucurie 540 Seninatate Transfigurare Completa
Iubire 500 Reverenta Revelatie Blanda
Ratiune 400 Intelegere Abstractizare Semnificativa
Acceptare 350 Iertare Transcendenta Armonioasa
Bunavointa 310 Optimism Intentie Plina de speranta
Neutralitate 250 Incredere Eliberare Satisfacatoare
Curaj 200 Afirmare Imputernicire Fezabila
FORTA Mandrie 175 Demnitate / Dispretuire Infatuare Exigenta
Furie 150 Ura Agresiune Antagonica
Dorinta 125 Pofta / Apetit Inrobire Dezamagitoare
Frica 100 Anxietate Retragere Infricosatoare
Suferinta 75 Regret Deznadejde Tragica
Apatie 50 Disperare Abdicare Fara speranta
Vinovatie 30 Invinovatire Distrugere Condamnare
Rusine 20 Umilire Eliminare Nefericire

 

Fiecare nivel de constiinta determina anumite comportamente umane si perceptii asupra vietii. Pe aceasta scara, nivelul 200 – cel al curajului – reprezinta o schimbare profunda de la comportamentele distructive specifice nivelurilor inferioare acestuia, catre comportamente care promoveaza viata si sunt caracterizate de integritate. Avand in vedere ca aceasta scara este una logaritmica, se poate spune ca o persoana care a atins nivelul de constiinta 600 – al pacii – poate contrabalansa negativitatea a 10 milioane de persoane aflate sub nivelul de constiinta 200.

In ceea ce priveste nivelul 500 – iubirea – in acest context reprezinta un mod de a fi in lume si nu se refera numai la sentimentul in sine. Se spune ca motivul pentru care acest nivel este dificil de atins este faptul ca ego-ul nostru este foarte ancorat in lumea fizica, careia ii corespund nivelurile de constiinta de la 400 in jos si nu in cea spirituala care ia nastere de la nivelul 500 in sus. Acest nivel al iubirii marcheaza trecerea de la ceea ce este linear si demonstrabil, la nivelul spiritual care nu este linear si nu are forma.

Nivelurile reprezentate prin aceasta scara sunt o modalitate de a grada Constiinta umana si se refera la gradul de percepere a realitatii si nivelul de iubire care este prezent. De aceea, nu putem spune ca un nivel este mai bun decat altul dar, cu cat nivelul se apropie de valoarea maxima de 1000, gradul de percepere a realitatii si a adevarului este mai mare.

Sursa aici.