DYNAMIC MEDITATION – DE LA HAOS LA CLARITATE

Sunt oameni, ca si Radha, care, desi au aflat multe lucruri despre meditatie si beneficiile ei incredibile, de cate ori i-au dat o sansa au intampinat o mare rezistenta. Gandurile nu numai ca nu s-au rarit si nici nu s-au ordonat, ba chiar au devenit mai haotice, iar corpul a

Speakers

Inceput

10 iunie 2017 - 19:30

Sfarsit

10 iunie 2017 - 21:30

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

Mind Spa

Sunt oameni, ca si Radha, care, desi au aflat multe lucruri despre meditatie si beneficiile ei incredibile, de cate ori i-au dat o sansa au intampinat o mare rezistenta. Gandurile nu numai ca nu s-au rarit si nici nu s-au ordonat, ba chiar au devenit mai haotice, iar corpul a fost cuprins de o agitatie mai mare decat de obicei.

Intre timp a aflat ca nu batea la usa potrivita… Pentru omul modern, cu nivelul nostru de stres, de reprimare a emotiilor si de deconectare de la corpul nostru, doar sa inchidem ochii si sa devenim constienti de respiratia noastra nu este suficient pentru a intra in starea de meditatie.

Osho, cu o intelegere adanca a constiintei umane si a beneficiilor (si capcanelor) oricarei calatorii catre sine, a creat o metoda revolutionara – meditatia activa. Aceasta tine cont de schimbarile profunde ale omenirii de-a lungul timpului, de provocarile si ritmul vietii contemporane.

Ce este meditatia activa?

La modul simplu, starea de meditatie este aceea in care avem claritatea de a ne vedea gandurile si emotiile unul cate unul, ca autoturismele pe un drum cu o singura banda si un singur sens, spre deosebire de starea obisnuita in care acestea sunt mai degraba descrise de haosul unui intersectii mari in care semafoarele nu mai functioneaza.

Meditatia activa recunoaste ca, inainte de a intra in starea de meditatie, in claritatea si calmul acesteia, avem nevoie sa ne eliberam din inchisoarea mintii si sa facem conexiunea cu emotiile noastre reprimate. Folosindu-se de catharsis, acest tip de meditatie ne ajuta sa intram in contact cu furia, frica, tristetea sau bucuria reprimate, sa le exprimam si astfel sa ne eliberam de ele. Aruncandu-ne constient in haosul emotiilor si traindu-le, cream contextul pentru ca linistea, calmul, claritatea sa se intaleze de la sine.

Pe acest principiu, Osho a creat mai multe metode, printre care: Dynamic Meditation, Kundalini Meditation, Nadabrahma Meditation, No-Mind Meditation.

 

Dynamic Meditation

Dynamic Meditation, cea mai puternica metoda creata de Osho, construita pe principiul descris mai sus. Despre aceasta, in cuvintele lui…:

“Catharsis-ul este necesar pentru ca inima este atat de suprimata, datorita mintii. Mintea a preluat atat de mult controlul, incat ne domina. Nu exista loc pentru inima, astfel incat nevoile acesteia sunt suprimate. Nu radem niciodata din toata inima, nu traim din toata inima, nu facem nimic din toata inima. Mintea vine mereu sa sistematizeze , sa aranjeze lucrurile matematic, iar inima este suprimata.  Asadar, este nevoie mai intai de o metoda haotica prin care sa impingem centrul constiintei noastre de la minte catre inima.

Apoi este nevoie de catharsis pentru a usura inima, pentru a arunca tot ce a fost suprimat, pentru a deschide inima. Daca inima devine usoara, fara povara, atunci centrul constiintei este impins si mai jos; catre ombilic. Acesta este sursa vitalitatii, sursa de la care se trage totul: corpul, mintea, totul.”

 

Va invitam la un experiment: hai sa dam meditatiei o noua sansa. O sansa reala de a ne transforma: de la haos la claritate, de la epuizare la energie, de la sentimentul “nimic nu functioneaza” la creativitatea si bucuria de a gasi solutii, de la viata traita in inchisoarea trecutului la libertate.

Cum:

  • pe 10 iunie, orele 19.30-21.30, la o introducere in meditatiile active, cu un accent special pe Dynamic Meditation – 40 ron
  • in perioada 12-15 iunie, ora 7.30-8.30, la 5 zile de practica Dynamic Meditation. – 20 ron/sedinta

Cum stiu daca este pentru mine?

Daca ai obosit sa te gasesti prins/prinsa des in dramele vietii, sa traiesti viata intr-un montagne-rousse de emotii si repetand la nesfarsit aceleasi moduri de actiona si gandi, atunci Dynamic Meditation iti poate aduce claritatea, energia si creativitatea pe care ti le doresti.

De ce am nevoie pentru a participa

Pentru meditatie, ai nevoie de niste haine lejere, in care sa te poti misca in voie.

 

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro