Conferinta si Seminar de formare in metoda Neuroterapie Integrativa prin Muzica™

Ce este: Neuroterapia Integrativa prin Muzică ™ (NIM ™ ) este o tehnică psiho-terapeutica prin intermediul tehnologiei , implicând combinarea stimulului auditiv cu cel vizual . Datele personale si medicale ale fiecărei persoane sunt utilizate pentru a crea o compoziție muzicala unica, ce abordează aspectele specifice ale diferitelor si posibilelor

Speakers

Inceput

4 martie 2016 - 19:00

Sfarsit

6 martie 2016 - 18:00

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

Conscious Living

Ce este:

Neuroterapia Integrativa prin Muzică ™ (NIM ) este o tehnică psiho-terapeutica prin intermediul tehnologiei , implicând combinarea stimulului auditiv cu cel vizual . Datele personale si medicale ale fiecărei persoane sunt utilizate pentru a crea o compoziție muzicala unica, ce abordează aspectele specifice ale diferitelor si posibilelor tipuri de dezechilibre . Aceasta tehnica este o abordare terapeutica non-invaziva si integratoare.

Metoda a fost creata in 1985, de către compozitorul Alexandru Graur, in prezent profesor doctor universitar si membru al terapeutilor certificati din SUA ,si este folosita in principal în cabinete private și clinici psihiatrice, cu rezultate foarte bune.

Scopul principal al acestei metode este de reechilibrare si vindecare pornind de la datele specifice ale fiecarei persoane . Pentru ca acest proces sa se realizeze cu adevarat, compozitia muzicala este necesara sa fie creata folosind cat mai multe date personale, sustinute de analize si date medicale. Compozitia/partitura muzicala trebuie să meargă dincolo de condiționarea psihologică și de fondul cultural, pentru a fi cu adevărat eficienta. Muzica utilizata ca terapie ar trebui să acționeze ca un medicament, independent de opiniile personale ale clientului/pacientului ( „Imi place / nu-mi place muzica”).

Muzica specifică utilizată în acest tratament acționează direct asupra fiecărui organ influentat/afectat de diferite condiții medicale. Scopul este de a restabili echilibrul corect in functionarea corpului si al mintii. De asemenea, aceasta metoda/tehnica vizează dezechilibrele/tulburările comportamentale ce apar sau sunt cauzate de diferite afectiuni .

Pentru a atinge acest obiectiv, regulile Stiintei Muzicale împreună cu aspectele determinante ale fiziologiei umane, sunt utilizate în compunerea unei muzici adresate specificului dezechilibrului respectiv. Afecțiuni medicale, precum și unele de natura neurologica și psihiatrica, sunt considerabil îmbunătățite si chiar vindecate prin această metoda terapeutica.

Spre deosebire de metodele generale ale ”Terapiei prin Muzica”, aceasta tehnica originala foloseste muzica compusa special pentru nevoile terapeutice, nu piese muzicale compuse inițial pentru relaxare ,divertisment etc. Muzica compusa prin aceasta metoda Neuroterapeutica Integrativa ™ nu este o muzica de „relaxare” comuna, chiar daca persoana/pacientul se simt relaxat după sesiune, ci se adreseaza specific si in cel mai unic si intim mod fiecarei persoane in parte, precum o analiza medicala, o harta astrologica etc.

Acesta muzica aparține grupului de terapii legate de Neurostiinte.

 

Cum functioneaza:

Prin aceasta metoda (NIM ™) se identifica si se urmareste modul în care sistemul nervos primește, analizeaza, transmite și utilizează informațiile. Unele date fiziologice utilizate în această terapie sunt: ​​lanțul determinant al nivelului de stres, acțiunea câmpurilor electrice și electromagnetice ale creierului si inimii, precum și conexiunile lor reciproce și acțiunea elementelor chimice din organism.

Testele medicale legate de fiecare persoana/pacient, cum ar fi sânge și urină, EKG, RMN-ul sau scanarea PET, EGE, dau resursele necesare pentru a compune terapia prin muzica potrivită. Eficacitatea acestei metode (NIM ™) este întărită prin utilizarea culoarilor si imaginilor artistice, integrate in muzică prin intermediul calculatorului. De fapt, pacientul priveste și ascultă 4 filme de cate 12 min fiecare, create și programate specific pentru nevoile lui terapeutice .

Barierele psihologice dintre persoana/pacient si medic/terapeut si cu persoanele din anturaj sunt coborâte drastic datorită capacității speciale de vindecare a acestei terapii. Persoana comunica astfel mai bine, mai repede și la un nivel mai profund cu terapeutul. În anumite cazuri, un plan de investigație pre-elaborat prezentat de către medic este utilizat în timpul tratamentului.

NIM™ este o terapie integrativă, nu una alternativă.

Aceasta ajută atat terapeutul, cat si medicul să lucreze mai repede, mai ușor și cu rezultate mai bune în îmbunătățirea stării pacientului.

Această terapie ajută la reducerea efectelor secundare ale multora dintre medicamentele utilizate în tulburări psihologice/psihiatrice si/sau înrudite. Este foarte utila în afectiuni cum ar fi epilepsia, paralizia cerebrala, schizofrenia, tulburari cu spectru bipolar,tulburari de personalitate, AD/HD, in tulburari de somn si managementul durerii , ajutand de asemenea organismul uman in reconstruirea unor elemente si echilibre chimice afectate de tratamentul medicamentos, imbunătățirea comportamentului si chiar vindecarea afectiunilor/dezechilibrelor persoanei fiind evidentă și durabila.

Toate materialele folosite in acest metoda de tratament sunt personalizate în funcție de datele personale si medicale ale pacientului, ele fiind asamblate, compuse si efectuate personal de catre Dr.Alexander Graur (si echipa lui) , nefiind de vânzare si folosire cu si pentru alte persoane/pacienți.

 

Ce să se aștepte de la Music Integrative neurotherapy ™?

In cele mai multe cazuri, simptomele starilor depresive si de anxietate prezintă o curba descendenta considerabila după doar câteva sesiuni. În cazuri mai complexe, cum ar fi tulburările psihotice sau retard mental, s-a observat o ameliorare după primul ciclu de zece sesiuni.

Are aceasta metoda NMI™ efecte secundare ?NU! Dimpotrivă, colaborarea dintre terapeut și medic produce rezultate durabile în procesul de vindecare al persoanei/pacientului. Neuroterapia Integrativa prin Muzica (NIM ™) este o tehnică non-invazivă.

 

Spectrul terapeutic de aplicatie :

AD/HD -terapie individuala

Anxietate si depresie -terapie individuala

Dependenta de alcool si abuzul de substante -terapie individuala /de grup

Autismul – terapie individuala /de grup

Paralizie cerebrală – terapie individuala

Alzheimer/ Dementa – terapie individualasi de grup

Stresul și Anger management – terapie individuală /de grup

Tulburări de somn – terapie individuala

Perinatal Cure – terapie individuala

Depresie postpartum – terapie individuala

Deficienta mentala – terapie individuala / de grup

Tulburări de vorbire – terapie individual

Schizofrenia- terapie individuala

Tulburarea de personalitate multiplă – terapia individuală

Epilepsie- terapie individuala

Tinitus – terapie individuala

Afectiuni cerebrale postaumatice – terapie individuala

 

Evaluare

Evaluarea inițială constă într-o baterie de teste specifice pentru a afla daca aceasta terapie poate fi aplicata pentru tine. Prin această evaluare terapeutul poate stabili scopul terapiei și numărul de sesiuni necesare pentru a se atinge acest obiectiv necesar .

Evaluarea include următoarele teste:

  1. Tensiunea arteriala – ritmul respirator;
  2. Capacitate si discriminarea auzului ;
  3. Abilitatile senzorio-motorii, competentele perceptual motriceși aptitudinile locomotorii ;
  4. Abilități muzicale – preferințe muzicale – preferințelor culturale
  5. Abilitati si nevoi comportamentale ;

Clientul /pacientul este încurajat să aducă cele mai recente rezultate ale testelor medicale necesare pentru evaluarea inițială (analize de sange, teste urinare, electrocardiogramă, EEG, RMN, audiograma).

 

Recomandari

Cine face recomandarile/ trimiterile pentru Terapia Integrativa prin Muzica ™?

Psihiatrul / Psihologul: pentru tulburări mentale si de comportament;

Medicul de familie : pentru copii cu handicap, handicap de dezvoltare, tulburări de comportament (ADD și DBD), geriatrie, alte probleme medicale;

Medic cardiologul : pentru hipertensiune arteriala, proceduri pre/post chirurgicale, recuperare accidente cerebrale ;

Medic obstetrician: pentru cura perinatală și pre/post tulburări de menopauză;

Medic ORL : pentru evaluare cuprinzătoare a auzului si vindecarea tinitus;

Terapeutul ocupational : pentru evaluare generala , tulburări fine / brute activitatea motorie, reabilitare;

Anestezist: pentru procedurile de pre / post chirurgicale;

Neurolog: pentru epilepsie, tulburări de somn, paralizie cerebrală, managementul durerii ;

Asistenți sociali: pentru abuz de substante, copii și adulți abuzați , tulburări mentale geriatrie;

Specialist nutritionist: pentru faza intermediară în terapii pentru controlul greutății (implicând respingerea dietei din punct de vedere psihologic ).

Seminarul se adreseaza cu precadere psihologilor, terapeutilor, medicilor, tuturor celor care isi desfasoara activitatea profesionala in domeniul sanatatii si obtinerea starii de bine, cat si tuturor celor interesati de imbunatatirea si reechilibrarea sanatatii, care vor sa integreze Neuroterapia Integrativa prin Muzica in activitatea lor, fiind ghidati in permanenta de Dr. Alexander Graur si echipa lui.

 


 

Marturii

” Starea pacienților se îmbunătateste impresionant dupa doar cateva sedinte, și durează mai mult … „

Dr. S.Calzi, M. D. psihiatru, Italia

 

„… Am început metoda Terapiei Integrative prin Muzica a Dr. Graur în 2001. Inainte de terapie am fost foarte deprimat, violent și dormeam foarte mult . După ceva timp cu terapia Dr.lui Graur am devenit mai calm, mai motivat și mai capabil să controleze cele șapte personalități. Mulțumită metodei Dr.lui Graur mi-am recapatat capacitatile mentale . „

M.T., pacient, SUA


 

 

Conferinta (4 martie 2016, ora 19.00) este gratuita

Pret seminar (5-6 martie 2016, orele 10.00-18.00): 850 ron. Pret early bird inainte de 25 februarie: 700 ron

Numar maxim de participanti: 20

 

In momentul inscrierii, va rugam sa mentionati in campul Mesaj daca doriti sa participati la conferinta/seminar sau ambele.

 


Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

 

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro