Alexander Graur

Născut în București, Alexander GRAUR a trăit în Italia între 1981 si 2001. Din 2001 trăiește și lucrează în SUA și Italia.
Absolvent (doctorat) al Academiei de Muzică din București, (compoziție-muzicologie și muzică instrumentală), s-a specializat în muzică contemporană in Darmstadt, Germania. Are studii de anatomie, fiziologie si psihologie umana. Dr.Alexander Graur este certificat de Consiliul National al melo terapeutilor din SUA, certificat nr 07000.

Dupa o lunga cariera ca solist, compozitor și profesor (în România, Italia, Germania, și Grecia) a decis să se dedice Meloterapiei. Aplicand propria sa experiență în ceea ce privește relația dintre ascultarea muzicii, fiziologia umană și psihologie, a stabilit această nouă metodă de a crea propria muzica pentru a aborda diverse patologii și particularitati pentru fiecare pacient.
În Italia deține practica privata și lucreaza ca membru al personalului medical "Castello di Vernone" in Clinica de Psihiatrie din Torino, coordonata de Dr. Silvano Calzi, M.D., P.D.
In SUA, a lucrat la AIM Center din Paramus, NJ.
În 2004 a devenit cofondator al Medicamus Center SRL, singura companie din SUA (New Jersey), care realizeaza muzică din perspectiva neuro terapiei Integrative ™.
In Ianuarie 2005 a fost fondat Medicamus la Torino .
Lucrările sale de compoziției și muzicologie sunt publicate de Editions Berben, TGE, Ottocento Editions în Italia și Elveția;
Inregistrările sale ca solist sunt publicate și difuzate în România, Italia și Marea Britanie.
Din 2016 colaborator cu Asociatia - Mind Rehab Heart Center din Romania .

Evenimente