OSHO DYNAMIC MEDITATION – 21 DE ZILE

Ce este meditatia activa? La modul simplu, starea de meditatie este aceea in care avem claritatea de a ne vedea gandurile si percepe emotiile pe rand, ca autoturismele pe un drum cu o singura banda si un singur sens, spre deosebire de starea obisnuita in care acestea sunt mai degraba

Speakers

Inceput

2 mai 2017 - 07:00

Sfarsit

22 mai 2017 - 08:15

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

In curand , Mind Spa

Ce este meditatia activa?

La modul simplu, starea de meditatie este aceea in care avem claritatea de a ne vedea gandurile si percepe emotiile pe rand, ca autoturismele pe un drum cu o singura banda si un singur sens, spre deosebire de starea obisnuita in care acestea sunt mai degraba descrise de haosul unui intersectii mari in care semafoarele nu mai functioneaza.

Meditatia activa recunoaste ca, inainte de a intra in starea de meditatie, in claritatea si calmul acesteia, avem nevoie sa ne eliberam din inchisoarea mintii si sa facem conexiunea cu emotiile noastre reprimate. Folosindu-ne de catharsis, intram in contact cu furia, frica, tristetea sau bucuria reprimate, le exprimam si astfel sa ne eliberam de ele. Aruncandu-ne constient in haosul emotiilor si traindu-le, cream contextul pentru ca linistea, calmul, claritatea sa se intaleze de la sine.

Meditatia activa are la baza nevoia de catharsis pentru omul care doreste sa mediteze in ziua de azi. In cuvintele lui Osho…:

“Catharsis-ul este necesar pentru ca inima este atat de suprimata, datorita mintii. Mintea a preluat atat de mult controlul, incat ne domina. Nu exista loc pentru inima, astfel incat nevoile acesteia sunt suprimate. Nu radem niciodata din toata inima, nu traim din toata inima, nu facem nimic din toata inima. Mintea vine mereu sa sistematizeze , sa aranjeze lucrurile matematic, iar inima este suprimata.  Asadar, este nevoie mai intai de o metoda haotica prin care sa impingem centrul constiintei noastre de la minte catre inima. Apoi este nevoie de catharsis pentru a usura inima, pentru a arunca tot ce a fost suprimat, pentru a deschide inima. Daca inima devine usoara, fara povara, atunci centrul constiintei este impins si mai jos; catre ombilic. Acesta este sursa vitalitatii, sursa de la care se trage totul: corpul, mintea, totul.”

 

Pe acest principiu, Osho a creat mai multe metode, printre care: Dynamic Meditation, Kundalini Meditation, Nadabrahma Meditation, No-Mind Meditation.

 

21 de zile de Dynamic Meditation

Va invitam la un experiment: haideti sa dam meditatiei o noua sansa. O sansa reala de a ne transforma: de la haos la calm, de la epuizare la energie, de la sentimentul “nimic nu functioneaza” la creativitatea si bucuria de a gasi solutii, de la viata traita in inchisoarea trecutului la libertate.

Cum: cu Dynamic Meditation, cea mai puternica metoda creata de Osho, construita pe principiul descris mai sus, al eliberarii emotiilor reprimate, ca poarta de intrare catre starea reala de meditatie.

Instructiuni:

Meditatia dureaza o ora si are cinci etape. Ochii sunt inchisi pe toata perioada, folosind ceva sa ii acopere, daca este necesar. Meditatia poate fi facuta de unui singur, dar poate fi mai puternica atunci cand este facuta in grup.

Prima etapa – Respiratie haotica: 10 min, respiram intens, adanc, rapid, fara ritm, complet neregulat.

A doua etapa – Catharsis: 10 min, lasam corpul sa exprime orice isi doreste: ras, plans, furie, dans, vibratie, cantec, strigat, orice vine natural, lasam sa se intample.

A treia etapa – Hoo! Hoo!: 10 min, cu bratele ridicate deasupra capului, sarim si, in acelasi timp, strigam mantra “Hoo!Hoo!”

A patra etapa – Stop: 15 min, indifferent in ce pozitie ne surprinde aceasta etapa, incremenim ca o stana de piatra, fara nicio miscare.

A cincea etapa – Celebrarea: 15 min, cu muzica si dans, exprimam ce simtim in momentul acela.

 

De ce 21 de zile?

Studiile au aratat ca mintea noastra are nevoie de 21 de zile de consecventa intr-o practica sau meditatie pentru a schimba modul in care gandim.

Daca ii acordam timpul necesar, Dynamic Meditation este o metoda rapida si intensa de a demonta automatismele vechi, conditionarile corpului si mintii care ne tin prizonieri. Este un drum catre libertatea de a actiona in fiecare zi cu un ochi proaspat, dupa cum o cer circumstantele si nu in baza unor programe scrise demult. Este un drum catre o viata autentica, traita cu curaj.

 

Vi s-ar potrivi?

Da, daca ati obosit sa va gasiti prinsi des in dramele vietii, sa traiti viata intr-un montagne-rousse de emotii si repetand la nesfarsit aceleasi moduri de actiona si gandi.

 

De ce aveti nevoie pentru a participa:

  • In primul rand de promisiunea ca va veti acorda o ora in fiecare dimineata, vreme de 21 zile pentru a experimenta cu Dynamic Meditation, deschisi la transformarile tot mai adanci pe care fiecare zi le va aduce.
  • Pentru meditatie, aveti nevoie de niste haine lejere, in care sa va puteti misca in voie

 

Daca doriti sa participati la o meditatie activa OSHO, va asteptam miercurea la ora 19.00, o data la doua saptamani, la Mind Evolution Society.

 

Pret pachet: 420 ron. Participantii la workshopul Primal Deconditioning Intensive beneficiaza de o reducere de 50%.

Locurile sunt limitate.


Formular de inregistrare cu plata online

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

De unde ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

Pretul unui bilet este 420 RON.

Nr. Bilete (obligatoriu)

Vei fi redirectionat catre pagina de plati securizata a mobilpay.ro

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro