What about...? Meditatie

  Ciclul de mini-conferinte “What about…?” abordeaza notiuni de baza din spiritualitate, terapii complementare si sisteme de dezvoltare personala. A fost creat pentru cei care isi pun intrebari si nu stiu de unde sa inceapa cautarea. Daca ne dorim sa ajungem sa traim o viata implinita, conditia esentiala este sa

Inceput

27 aprilie 2016 - 19:00

Sfarsit

27 aprilie 2016 - 21:00

Adresa

Mind Evolution Society   View map

Categorii

What about…?

 

Ciclul de mini-conferinte “What about…?” abordeaza notiuni de baza din spiritualitate, terapii complementare si sisteme de dezvoltare personala. A fost creat pentru cei care isi pun intrebari si nu stiu de unde sa inceapa cautarea.

Daca ne dorim sa ajungem sa traim o viata implinita, conditia esentiala este sa ne accesam adevaratul potential. Ca sa putem accesa acest potential trebuie mai intai sa il cunoastem. Sa ajungem la el. Sa descoperim cine suntem cu adevarat… Meditatia este calea catre aceasta cunoastere. Pentru a intelege mai bine impactul meditatiei si a meditatiilor active OSHO va invitam la o intalnire unica, impreuna cu un explorator al mintii, zonei de dincolo de minte, a inimii si a constientei.

“Ce se intampla daca aprinzi o lampa si inlaturi toate obiectele din jurul ei? Lampa va continua sa lumineze. In acelasi fel, daca inlaturi toate obiectele din campul constiintei tale, toate gandurile, imaginatia, ce se va intampla? – doar constienta ramane. Acea stare de pura constienta este meditatia. Nu meditezi asupra cuiva. Meditatia este starea in care doar constienta ramane.”

Ramane intrebarea: bine, dar ce e atunci cu toate practicile de respiratie, chakre, diverse tehnici? Raspunsul e simplu: Ceea ce practicam nu este meditatie in adevaratul sens; ele sunt parte din disciplina, nu sunt meditatii. Prin aceasta disciplina vine un moment in care respiratia pare ca a disparut. Prin aceasta disciplina vine un moment in care corpul pare ca a disparut si la fel si gandurile. Ce ramane atunci cand totul a disparut? Ceea ce ramane este meditatia. Atunci cand totul a disparut, ceea ce ramane in urma este meditatia.

 

In acest sens au fost create meditatiile active si terapiile meditative… pentru a permite accesarea starii meditative prin eliminarea stresului acumulat in corp si minte. Ele fac mai simpla experienta starii de liniste, fara ganduri, a starii meditative.

In timpul vietii lui Buddha, metodele dinamice de meditatie nu erau necesare. Oamenii erau mai simpli, mai autentici. Traiau o viata autentica. Acum oamenii traiesc o viata reprimata, ireala. Atunci cand nu vor sa zambeasca, zambesc. Cand vor sa fie furiosi, arata compasiune. Oamenii poarta masti, tot tiparul vietii este fals. Oamenii se prefac in loc sa traisca. Asa se acumuleaza multe experiente incomplete, acumulate in interiorul mintii lor.

Asa ca nu functioneaza sa ne asezam direct in liniste. In momentul in care te vei aseaza in tacere, vei vedea tot felul de lucruri miscandu-se in interiorul tau; vei simti ca e aproape imposibil sa fii tacut. Prima oara arunca toate lucrurile afara ca sa poti intra intr-o stare naturala de odihna. Meditatia adevarata incepe doar atunci cand esti linistit.

 

Despre meditatiile active OSHO, care implica o etapa initiala de activitate – cateodata intensa si fizica – urmata de o etapa de tacere ne vorbeste Kaifi, invitatul special al Daianei Straulea, care ne si invita la o scurta meditatie…

 

Pret: 15 ron

Locurile sunt limitate


Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Pentru a va inscrie, completati formularul de mai jos.

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Cum ati aflat de acest eveniment?

Mesaj

 

Mai multe detalii

Telefon

0748736939

Email

contact@mindevolutionsociety.ro